Η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.) διοργανώνει για 2η χρονιά τη δράση “Video – πειράματα στο γυμνάσιο” ώστε να δώσει την αφορμή στους μαθητές, τις μαθήτριες αλλά και τους εκπαιδευτικούς, να εμπλακούν με την πειραματική διαδικασία.

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Γεωλογίας-Γεωγραφίας, οι μαθητές του τμήματος Α5, σχεδίασαν και πραγματοποιήσαν το πείραμα «Κατασκευή πηγαδιού – Υφαλμύρινση παράκτιου υδροφόρου ορίζοντα» προκειμένου να συμμετέχουν στο διαγωνισμό της ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.

Κατά το σχεδιασμό και την υλοποίηση του πειράματος αυτού οι μαθητές μελέτησαν βιωματικά τον τόπο λειτουργίας των πηγαδιών και των γεωτρήσεων και εξερεύνησαν τους λόγους που τα πηγάδια που βρίσκονται σε παραθαλάσιες περιοχές, όπως η πόλη μας η Γλυφάδα, έχουν γλυφό νερό.

Συμμετείχαν οι μαθητές:

Ελευθερία Σμαραγδάκη, Αχιλλέας Τσελίκης, Βάγια Τσεσμελή, Φαίδρα Τσουλφά,
Νικολέτα Χαλβατσιώτη, Ευαγγελία Χαμηλοθώρη, Θεοδώρα Χαροκόπου, Βασιλική
Χήναρη, Γιάννης Χατζηνικόλας.

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ελεύθερνα-Κατερίνα Μπάση

Δείτε εδώ το βίντεο

Το βίντεο για το πείραμα «Κατασκευή πηγαδιού – Υφαλμύρινση παράκτιου υδροφόρου ορίζοντα» που σχεδίασαν και πραγματοποιήσαν οι μαθητές του τμήματος Α5, με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους κ.Ελεύθερνας Κατερίνας Μπάση, πήρε την 1η θέση ανάμεσα σε όλα τα πειράματα που συμμετείχαν πανελλαδικά στο διαγωνισμό της ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε. “Video πειράματα στο Γυμνάσιο”. Συγκεντρώσαμε βαθμολογία 94/100 και μας απονεμήθηκε το Βραβείο της υψηλότερης συνολικά βαθμολογίας σε όλες τις κατηγορίες, καθώς και Έπαινος για την υψηλότερη βαθμολογία στο αντικείμενο Γεωλογία-Γεωγραφία.

Δείτε εδώ το Δελτίο τύπου της ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε. 

Δείτε εδώ τη συντομευμένη εκδοχή του βίντεο του πειράματος, η οποία συμμετείχε στο διαγωνισμό:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Αφήστε σχόλιο